A családi borászatot Gere Tamás indította el az 1980-as években, aki a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Zsolt, fiatalon vette át a feladatokat és azóta is borászként jeleskedik a borászat élén, jól felismerhető stílusban készíti borait.
Gondoltál magadnak valaha másik pályát?
Igazából a pályaválasztás idején a szakács, a cukrász és a borász között vacilláltam. Aztán a szülők segítettek, mert végül egyetlen egy iskolalátogatáson voltunk, ami a Sós Budafoki Szőlész-borász iskolája volt, így az irány adott volt. Soha nem volt kötelező semmi, de mivel mi ebbe születtünk bele, ebben nőttünk fel, ilyen téren igazából nem is volt más gondolatunk sem.
Mi a legfontosabb, amit apukádtól tanultál?
Én azt gondolom az, hogy bár lassabban, de alázattal tudunk előrébb jutni.
A szakmád melyik részét szereted a legjobban, szerinted miben vagy a legjobb?
Én borász szeretek lenni, viszont manapság már igazából minden más feladatot én látok el a cégen belül, így több különböző feladatot kipróbálhattam. Remélem majd hamarosan eljutunk oda, hogy ismét a pincében lehetek, hogy csak a borokkal foglalkozzam, mert nekem nagyon hiányzik. A borok megálmodása és elkészítése, ami egy picit most a háttérbe szorult. Nem tudom, hogy fogom ezt megvalósítani, mert apu is már egyre kevesebbet vállal, én viszont mindenhol nem tudok ott lenni. Ha máshol vagyok, akkor meg nem vagyok a pincében, úgyhogy ez egy ilyen ördögi kör …