Gere Andrea neve mára fogalommá vált, mert amellett, hogy híres apukája helyét veszi át egyre több helyen, pozícióban, saját kozmetikai márkáját is vezeti és sok magyar nő példaképe. De ami a legfontosabb, hogy 2 gyönyörű „utánpótlás” fiát neveli férjével Villányban.

Gondoltál magadnak valaha másik pályát?

Mint minden gyereknek, nekem is voltak ötleteim kiskoromban, hogy mi minden szeretnék lenni. A konkrét elképzelés azonban, hogy milyen hivatást válasszak, még a középiskola végén sem jött, mikor az egyetemi felvételiről kellett döntenem. A reáltárgyakból mindig is jó voltam, így a közgazdasági tanulmányokat választottam. Arra gondoltam, hogy ezzel a diplomával sokfelé el lehet indulni, és így is lett. Dolgoztam pénzügyi vonalon, adótanácsadó és filmforgalmazó cégnél is, de közben mindig ott volt az életemben a bor. Végül rájöttem, hogy ennél szebbet úgysem találok, és ezt a mai napig így gondolom.

Mi a legfontosabb amit tanultál az édesapádtól?

Tisztesség, becsület, adott szó, szorgalom. 

A szakmád melyik részét szereted a leginkább? Miben érzed magad a legjobbnak?

Alapvetően a cég irányításában veszek részt, így a pincészet, a hotel és az étterem minden szegmensével találkozom. De a legszebb része nekem mind a mai napig a borok házasítása, amikor véget ér a hordós érlelés fázisa, és utána végigkóstoljuk a hordókat egyesével. Sokat lehet belőle tanulni önállóan a dűlőkről és az egyes szőlőfajtákról, valamint specifikusan a szőlőfajták teljesítményéről az egyes dűlőkben. Fantasztikus az, amikor összeáll egy bor, amit nemrég még mustként vagy frissen kierjedt borként kóstoltál. És most kész, útjára indítod a palackot, ami utána még tovább él és fejlődik. Ez egy szép kiteljesedése a munkánknak.

Azért is nagyon hálás vagyok, hogy a szakmánk a természethez kötődik, hogy van kapcsolatunk a földdel. Ez nem engedi, hogy az ember elrugaszkodjon a talajtól, hiszen lehetünk mi bármilyen okosak, a végén úgyis mindig a természet tudása érvényesül.

Gere Andrea

Recommended Posts