IDŐPONTVÁLTOZÁS!!!
Az év kedvenc szabadtéri, gasztronómiai eseménye, 2024-ben is az Esterházy Kastély parkjában, a Tatai-tó partján lesz. A SVÉT tagok az ország minden szegletéből egybegyűlnek és megmutatják a vidéki gasztronómia javát, míg a PBC tagjai saját boraikat kínálják a legkiválóbb fogások mellé. Így együtt teljes a gasztronómiai üzenet, ételek és borok egymást ajánlják, immár 3. éve Tatán.
Időpont: 2024.09.28-29.
Helyszín: 2890 Tata, Kastély tér 1.
Nyitva tartás: Szombat 11:30 – 20:00 | Vasárnap 11:30 – 19:00
Borászok, akikkel biztosan találkozhatnak:
Hernyák Tomi | Liptai Zsolt | Tóth Kati | Bock Valér | Árvay Jani | Balla Géza | Gere Zsolt | Jásdi Pista | Légli Ottó | Lőrincz György | Bott Frici | Gere Andi | Gál Tibor | Dúzsi Tomi
Tematika
“Mama főztje”
Kiemelt alapanyagok: magyar szarvasgomba, mangalica, szilva, alma
Az esemény házigazdája
A két Michelin-csillagos Platán Gourmet Étterem
Az Esterházy kastély parkjában felállított „ mobil” éttermek és vendéglátóhelyek között olyan neves helyek szerepelnek, mint az Anyukám Mondta Étterem Encsről, az Erhardt Étterem és Panzió Sopronból, valamint a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből. A rendezvényen megjelennek továbbá olyan éttermek is, mint a Platán Gourmet Étterem Tata városából, a Harrer Chocolat Csokoládéműhely és Cukrászda Sopronból, illetve a Macok Bisztró és Borbár Egerből, csak néhány említésre méltó helyszín közül, lehet választani. Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség, Mangalica tenyésztők, kézműves sör készítők, Magyar pálinkák, Szabi a Pék, Magyar szarvasgomba és idén először a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és Panyola község mutatkozik be, akik bevezetnek minket a szilvalekvár készítésének rejtelmeibe. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek kiállítók ismét. Idén is színesíti a rendezvény hangulatát és hozzá járul a gasztronómiai élmények fokozásában a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár is.
A gasztronómiai élmények mellett a hazai kistermelők és kézművesek is bemutatják termékeiket, mint például kézműves sajtok, olajok, borecet, mustár, szörpök, méz, sáfrány lekvárok és még sok finomság lesz kostolható és megvásárolható a helyszínen.
Az eseményen részt vesznek az Agrármarketing Centrum képviselői, valamint a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének tagjai is bemutatkoznak. A programok között szerepel a DIVINFOOD bemutató, illetve idén a Magyar szarvasgomba is főszerepet kap az eseményen, A Magyar Konyha magazin Év termelői díj átadása is a fő események között szerepel, illetve bemutatásra kerül a legjobb termelőket bemutató kiadvány is.
A RENDEZVÉNYEN TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTEL FELTÉTELE AZ ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ ezen a linken.
A gördülékenyebb kiszolgálás érdekében idén is időkapukra (11:30, 14:00, 16:00) bontottuk a regisztrációt, kérünk, jelöld meg érkezésed idejét!
Belépődíj
A belépő ára egy napra: 2000 Ft, két napra 2500 Ft.
A kastély látogatói jegy árából 1000 Ft kedvezményt kap az adott napon mindenki a SVÉT karszalag felmutatásával.
18 éven aluliak számára a belépés ingyenes.
Programok
Méz kóstoló
Szilvalekvár főzés
Alma és almás ételek kóstolása
Gyermek programok
Szarvasgomba bemutató
Éttermek
67Sigma Étterem – Székesfehérvár
Anyukám mondta étterem – Encs
Bobajka Étterem és kávézó – Tarcal
Erhardt Étterem és Panzió – Sopron
Gusto13 Bistro & Delicate – Veszprém
Harrer Chocolate – Sopron
Hibiscus by Jankovich Hotel – Rácalmás
Horgonyző kisvendéglő – Tiszalök
IKON Restaurant – Debrecen
Iszkor – Mályinka
Kistücsök FOOD&ROOM**** – Balatonszemes
LaMareda Restaurant(csak vasárnap) – Győr
Lokal47 – Kéthely
Macok bisztró és borbár – Eger
MANDULA by GERE – Villány
Natura Hill (csak vasárnap) – Zebegény
Nomád Hotel & Glamping – Noszvaj
NOON by Lua (csak vasárnap) – Balatonfüred
One Eleven Roastery – Sopron
PalKonyha Panzió, Speiz, Pékműhely (csak vasárnap) – Palkonya
Panificio il Basilico / Szabi a pék – Szentendre
Platán Gourmet Étterem és Bisztró – Tata
Rosinante Fogadó – Szigetmonostor
Schwarz bisztró – Székelyudvarhely
Villa Kabala (csak vasárnap)– Szigliget
Villa Rosa – Dunaszerdahely
SAKURA-DÍJAS ÉTTERMEK/TERMELŐK:
Falusi kosár
Minden, ami Szatmár-Bereg
Páskom 1802 – Lajoskomárom
Öreg Tölgy
Szimbiózis Egyesület (csak szombat)
Végállomás Bistorant
Kiállítók
A séf és a kertész
Breier farm
Csurgódombi sajt
Fajszi paprika
GabKo Chili
Marmaladys (csak szombat)
Pepo Papa tökmagolaj
Ritaszörp
Sáfránymúzeum
Zümi méhészet
KUTYABARÁT RENDEZVÉNY!
Várunk minden borszeretőt szeretettel,
PBC tagok