A Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete, a SVÉT és a PBC együttműködés részeként idén folytatódik a borvacsora sorozatunk a Páskom 1802 Gasztroműhelyben.
Január 27-én Vida Péterrel és boraival találkozhat a kedves közönség. A borok mellé Ruprecht László és Ádám Csaba séfek álmodták meg az igazán változatos menüt. Természetesen mangalicában ezúttal sem lesz hiány.
MENÜ
Fogadó bor
Tündérrózsa Rosé 2022
Tündérrózsa Rosé 2022
Hideg előétel
Mangalica ízelítő
Mangalica ízelítő
Bonsai Öregtőkék Kadarka 2022
Meleg előétel
Tőkehal, juhtúró, csicsóka
Tőkehal, juhtúró, csicsóka
Hidaspetre Kékfrankos dűlőszelekció 2020
Főétel
Kakas, lencse, paraj
Kakas, lencse, paraj
Bikavér 2017
Főétel
Szarvas, káposzta, gomba, mogyoró
Szarvas, káposzta, gomba, mogyoró
Lösz 2017
Sajt
Sajt fogás, szarvasgomba
Sajt fogás, szarvasgomba
La Vida 2020
Desszert
Cékla, csokoládé, szegfűszeg
Cékla, csokoládé, szegfűszeg
195-ös Merlot hordóválogatás 2016
Vida Péter, Szekszárd, Vida Családi Borbirtok
„Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap, mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.”
Fotós: Busák Attila